Kycklingsoppa med tortillasnacks

Serverar: 6-8 portioner

Mustig kycklingsoppa med sting som serveras med knapriga tortilla remsor. Gjorde denna soppa härom veckan och vilken höjdare. Soppa i sig kan verka olyxig men wow vilken lyxig soppa!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • ½ påse fajitakrydda, ca 20 g
  • 1 tsk curry
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g broccoli
  • 1 röd paprika
  • 1 liten burk majs, ca 125 g
  • 1 liten burk vattenkastanjer, ca 125 g
  • 50 g skogschampinjoner
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk soja
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 krm cayennepeppar
  • ½-2 tsk chiliflakes, efter smak
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 100 g spaghetti
  • Smör till stekning
  • Tortillasnacks
  • Tortillabröd
  • Neutral olja att fritera i
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Börja med tortillasnacksen. Klipp bröden i smala remsor. Fritera sedan i oljan tills de får fin färg och blir lite knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över lite flingsalt.
    2. Tärna kycklingen och bryn i omgångar. Lägg över i en större gryta och krydda med fajitakrydda och curry. Finhacka lök och vitlök och dela övriga grönsaker i mindre bitar.
    3. Fräs löken i smör i en stekpanna och tillsätt grönsakerna. Stek en kort stund tills de får lite fin färg och blir mjuka. Lägg över i grytan.
    4. Tillsätt créme fraiche, soja, vatten buljongtärningar, tomatpuré, cayennepeppar och chiliflingor. Rör om så att allt blandas och låt allt få ett uppkok.
    5. Blanda i spaghettin i små bitar och låt soppan puttra tills spaghettin är färdig. Smaka av med salt och peppar.
    6. Servera soppan rykande het med tortillasnacksen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben