Kycklingspett

Serverar: 4 portioner

Passar bra till buffé eller som tillbehör till t.ex. ris

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 3 tsk färsk ingefära, finhackad
  • 2 tsk vitlök, finhackad
  • 2 tsk curry
  • 2 msk fishsauce
  • 4 msk olja
  • 4 msk kokosmjölk eller grädde
  • Instruktioner

    1. Skär kyckligen i ganska tjocka strimlor, ungefär 3 st/filé. Stöt ingefära och vitlök till mos i en mortel.Blanda det sedan med curry, fischsauce, olja och kokosmjölk till en marinad. Lägg kycklingen i marinaden och låt det marinera minst en timme. Gärna längre, upp till ett dygn. Fördela köttet på 12-15 grillspett. Stek i stekpanna, eller grilla dom.
    2. Tips: Blötlägg grillspetten ett tag innan du trär upp kycklingen, då brinner de inte om du ska grilla dom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Dagens ört - mynta
    Mynta är en vietnamesisk krydda som förekommer i en rad olika variante...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben