Passar bra till buffé eller som tillbehör till t.ex. ris
Ingredienser
500 g kycklingfilé
3 tsk färsk ingefära, finhackad
2 tsk vitlök, finhackad
2 tsk curry
2 msk fishsauce
4 msk olja
4 msk kokosmjölk eller grädde
Instruktioner
- Skär kyckligen i ganska tjocka strimlor, ungefär 3 st/filé. Stöt ingefära och vitlök till mos i en mortel.Blanda det sedan med curry, fischsauce, olja och kokosmjölk till en marinad. Lägg kycklingen i marinaden och låt det marinera minst en timme. Gärna längre, upp till ett dygn.
Fördela köttet på 12-15 grillspett. Stek i stekpanna, eller grilla dom.
- Tips: Blötlägg grillspetten ett tag innan du trär upp kycklingen, då brinner de inte om du ska grilla dom.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Dagens ört - mynta
Mynta är en vietnamesisk krydda som förekommer i en rad olika variante...