Kycklingspett med couscoussallad

Serverar: 4 portioner

I den moderna varianten grillas små kycklingbitar i ugnen och beledsagas av en nordafrikansk klassiker.

Ingredienser

  • 250 g couscous
  • 3 msk smör
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 citroner
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten zucchini
  • 2 tomater
  • 1 knippe persilja
  • 260 g kikärter på burk
  • 4 rossosallatsblad
  • Instruktioner

    1. Häll couscous i en skål, häll över 2 ½ dl hett vatten och låt svälla i 10 minuter. Smält smöret, skeda det över couscousen, rör fluffigt med gaffel och låt svalna.
    2. Skölj under tiden kycklingfiléerna, torka av dem med hushållspapper och skär i strimlor. Trä strimlorna på träspett och lägg dem bredvid varandra i en grund form. Pressa 1 citron, droppa saften över köttet, salta och peppra. Marinera köttspetten i 10 minuter.
    3. Sätt på ugnsgrillen, lägg bakpapper under gallret, lägg på spetten och grilla i ca 10 minuter, vänd spetten en gång.
    4. Ansa zucchinin, skölj och skär i små tärningar. Skölj tomaterna och skär även dem i tärningar och ta samtidigt bort stjälkfästena. Skölj persiljan, skaka av vattnet, knipsa av bladen och hacka fint. Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag. Blanda alla ingredienser med couscousen, salta och peppra. Skölj salladsbladen och torka av dem.
    5. Fyll salladsbladen med couscousblandningen och servera med kycklingspetten och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben