Kycklingspett med gurksallad och kokosdressing

Serverar: 4 portioner

Ljuvliga och drömgoda smaker som tar dig till karibien.

Ingredienser

  • Kycklingspett
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 8 citrongräs
  • Kokosdressing
  • 1 kruka mynta
  • 1 lime
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sallad
  • 1 gurka
  • 4 salladslökar
  • 2 dl böngroddar
  • 8 klyftor vattenmelon
  • 1 msk olja
  • 1 msk honung
  • Gott till
  • Ris eller nudlar
  • Instruktioner

    1. Kycklingspett: Skär kycklingen i bitar. Blanda oljorna, chiliflakes och salt och vänd ner kycklingbitarna. Skär av topparna från citrongräset lite på snedden. Trä upp kycklingbitarna på citrongräset. Om det är svårt att trä upp, så stick först ett litet hål på kycklingbitarna med en liten kniv eller sticka.
    2. Kokosdressing: Strimla myntan. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Blanda mynta, limesaft- och skal, kokosmjölk, chiliflakes och honung. Salta och peppra.
    3. Sallad: Skala och dela gurkan på längden, skrapa ur kärnhuset med en sked. Skär sedan gurkan i tunna skivor på snedden. Ansa och strimla salladslöken. Blanda gurka, salladslök och groddar med dressingen (eller servera var för sig).
    4. Vänd melonklyftorna i olja och honung. Grilla melonen och kycklingspetten.
    5. Servera spetten med salladen och kokt ris eller kokta nudlar.

    Liknande recept

    5
    30 min
    5-7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben