Kycklingspett med saffran

Serverar: 8 portioner

Utmärkt som buffémat.

Ingredienser

  • 900 g kycklingfiléer
  • 1 paket saffran (0,5 g)
  • ½ dl hett vatten
  • Pressad saft av 1 citron
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes
  • Instruktioner

    Skär kycklingfiléerna i 3 avlånga bitar. Rör ut saffran med vatten tills det har lösts upp. Blanda med övriga ingredienser och vänd runt kycklingen ordentligt. Låt marinera minst 30 min. Sätt ugnen på 225°. Trä upp kycklingfiléerna på små blötlagda träspett. Stek högt upp i ugnen ca 10 min. Sätt på grilleffekt i slutet så att de får fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben