Kycklingwok med bambuskott och cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel, snabb och toppen att bjuda på

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 äggvita
  • 2 tsk majsstärkelse
  • Olja att steka i
  • 100 g bambuskott
  • 2 salladslökar
  • 100 g champinjoner
  • 2 morötter
  • 1 dl böngroddar
  • 2 stjälkar blekselleri
  • ev cashewnötter
  • Woksås
  • 4 msk kinesisk soja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1/2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Finstrimla kycklingen. Blanda äggvita, majsstärkelse och salt till en marinad och låt kycklingen marinera till stekning. Finstrimla bambuskott, salladslök, morot och selleri, skiva champinjonerna. Blanda grönsakerna med böndgroddarna i en bunke.
    2. Sås: Skaka ihop soja, socker, vinäger, vatten och maizena i en redningsbägare.
    3. Fräs kycklingbitarna i olja i en wokpanna. Sänk värmen och låt kycklingbitarna bli genomstekta. Ta upp kycklingbitarna. Tillsätt grönsakerna och woka en stund. Blanda ner kycklingen och häll över såsen. Låt stå någon minut före servering. Strö eventuellt över cashewnötter.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben