Kycklingwok med currypasta och kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Hittade detta receptet på internet och blev förtjust. Blir mycket gott till både nudlar och ris.

Ingredienser

  • 1 st morot
  • 6 st vårlökar
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • Salt
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk grön currypasta
  • 200 g nudlar
  • Bladspenat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och strimla moroten, ansa och strimla vårlökarna och strimla kycklingfiléerna.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingen på ej för stark värme, cirka 8-10 minuter, rör om då och då. Blanda i moroten och vårlöken. Smaka av med salt.
    3. Koka upp kokosmjölken i en kastrull och smaka av med currypastan.
    4. Bryt nudlarna i mindre bitar och bred ut dem på ett djupt ugnssäkert fat.
    5. Bred på kyckling- och grönsaksblandningen på nudlarna. Häll på den varma kokosmjölken.
    6. Ställ in fatet i mitten av ugnen och gratinera i cirka 12 minuter. Garnera med bladspenat och koriander.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben