Kycklingwok med ingefära

Serverar: 4 portioner

Gluten och laktosfritt

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • Smör till stekning (ev laktosfritt)
  • Marinad
  • 1 dl matolja
  • Saft av 1 lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk chilipeppar
  • Grönsaker
  • 2 morötter
  • 1 squash
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 3 dl kokt pasta tex: fjärilar och eller glutenfri pasta)
  • Instruktioner

    1. Putsa kycklingfiléerna och strimla dem. Rör ihop marinaden. Lägg i kycklingen och marinera den i 1 timme.
    2. Ta upp kycklingen och stek i en stor stekpanna, men spara marinaden till senare. Skala och strimla morötterna. Skiva squash och purjolök. kärna ur och skiva paprikorna.
    3. Lägg ner morötterna och squash bland kycklingstrimlorna och späd med lite marinad. Fräs några minuter. Blanda ner purjolök, paprika och pasta och fräs ytterligare några minuter. Smaka av.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben