Kycklingwok med minimajs och sesamfrön

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt fixad wok!

Ingredienser

  • 3 tinade kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • 1 zucchini
  • 227 g skivade bambuskott
  • 227 g skivade vattenkastanjer
  • 425 g minimajs
  • 1 dl Thailändsk Oyster Sauce
  • ½ dl skalade sesamfrön
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar efter smak
  • 1 tsk av kryddan Orange pepper
  • 3-4 portioner risnudlar
  • Instruktioner

    1. Skiva kycklingen i små bitar. Stek kycklingen färdig i en stekpanna och krydda med Orange pepper.
    2. Skiva under tiden purjolöken och zucchinin. Stek dem tillsammans med sesamfröna i olja i en wokpanna, tills grönsakerna mjuknat och fröna fått lite fin färg.
    3. Häll därefter i övriga grönsaker, oyster såsen och vattnet i wokpannan. Låt allt koka upp och småkoka i ca 15 min.
    4. Koka sedan upp nudlarna och medan det blir färdigt, blanda ned kycklingen i woken och smaka av med salt och peppar.
    5. När nudlarna sedan är färdiga blandas även dem ned i woken. Servera!

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben