Kycklingwok med purjo, morötter och cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Det speciella med den här kycklingwoken är att kycklingköttet marineras en stund innan det wokas. Den enkla såsen är pricken över i:et. Servera kokt ris eller kokta nudlar som tillbehör.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • ½ tsk salt
  • 1 äggvita
  • 2 tsk maizena
  • Olja att steka i
  • 100 g bambuskott
  • 2 salladslökar
  • 100 g champinjoner
  • 2 morötter
  • 1 dl böngroddar
  • 2 blekselleri stjälkar
  • Eventuellt jordnötter
  • Woksås
  • 4 msk soja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk vinäger
  • 2 tsk maizena
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Finstrimla kycklingen. Blanda äggvita, maizena och salt till en marinad och låt kycklingen marinera till stekning. Finstrimla bambuskott, salladslök, morot och selleri, skiva champinjonerna. Blanda grönsakerna med böngroddarna i en bunke.
    2. Sås: vispa ihop soja, socker, vinäger, vatten och maizena.
    3. Fräs kycklingbitarna i olja i en wokpanna. Sänk värmen och låt kycklingbitarna bli genomstekta. Ta upp kycklingbitarna. Tillsätt grönsakerna och woka en stund. Blanda ner kycklingen och häll över såsen. Låt stå någon minut före servering. Strö eventuellt över jortnötter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben