Kyld avocadosoppa med löjrom

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En lyxig soppa som passar bra till kalas.

Ingredienser

  • 7 dl hönsbuljong ( tärning )
  • 3 mogna avocadofrukter
  • 1-2 citroner
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 dl gräddfil
  • 1 knippe gräslök
  • Löjrom el stenbitsrom
  • Nymalen peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen och låt den kallna. Dela på avocadofrukterna och skeda ur köttet i en matberedare. Använd kniven och pulsknappen. Mixa avocadon tillsammans med saften av en citron ( börja med en ). Tillsätt vin, den kalla buljongen och vispgrädden. Smaka av med salt och peppar och ev lite mer citronsaft.
    2. Häll upp i små soppskålar, dekorera med en klick gräddfil, löjrom och några gräslöksstrån i varje skål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben