Läcker fisksoppa med bönor från viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Mättande och god soppa som inte behöver några tillbehör. 4 points per portion. 215 kcal per portion. Bör ej frysas.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 2 tsk matfett
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • Eventuellt 1/2-1 förpackning saffran á 0,5 g
  • 1 förp. krossade tomater , ca 400 g
  • 3 stjälkar selleri tunt skivade
  • 1 burk röda bönor. ca 400 g , sköljda och avrunna
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk tomatpuré
  • 12 dl fiskbuljong av fond eller tärning
  • 500 g torskfilé, skuren i 2-3 cm tärningar
  • Hackad persilja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs löken mjuk i matfettet i en kastrull på svag värme. Pressa i vitlöken.
    2. Banda ner lagerblad, ev. saffran, selleri, tomater, böner, citronskal, fänkål, tomatpuré och buljong. Låt koka under lock i 15-20 min
    3. Lägg i fisken och låt den koka på svag värme i 5-7 min
    4. Smaksätt med salt och peppar och strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben