Läcker olivkyckling med ris

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Väldigt smakrik kycklingrätt som älskas av många.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 dl gröna oliver utan kärnor
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ½ dl lätt crème fraiche
  • 1 dl matlagningsvin (vitt)
  • 10 g smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Hacka upp kycklingen i önskad storlek.
    2. Pressa/hacka vitlöken i små bitar, fräs försiktigt i stekpanna med oregano och lite smör. Viktig att inte bränna löken utan endast bryna den. Rör om flitigt.
    3. Hacka paprikan i små tärningar och lägg i stekpannan tillsammans med vitlöken. Låt det steka i någon minut.
    4. Ta en separat kastrull och ställ på spisen på medium värme. Håll ner allt från stekpannan, tillsätt crème fraiche och matlagningsvin. Låt det koka upp.
    5. Dela och lägg ner oliverna i kastrullen. Låt puttra en kort stund.
    6. Servera gärna med ris.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben