Läcker paj med avokado, äpple och kräftfyllning

Gör en härlig paj med ytterligare ingredienser som philadelphiaost, riven pepparrot, crème fraiche och dill.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl sesamfrön
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 100 g philadelphiaost
  • 3 msk riven pepparrot
  • ½ dl fint skuren dill
  • 1 äpple
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 burk kräftstjärtar i lag, 170 g
  • 1 avokado
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnera med
  • Kräftstjärtar
  • ½ avokado
  • Citronskivor
  • Instruktioner

    1. Det här behövs till en avlång paj, ca 10 x 34 cm.
    2. Pajdeg: Lägg mjöl, sesamfrön och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smujlig massa. Häll i vattnet och kör tills det bildas en boll. Tryck ut degen i pajformen och låt stå i kylen i 30 minuter. Nagga pajskalet och grädda mitt i ugnen i 225º i ca 15 minuter. Låt svalna.
    3. Fyllning: Vispa crème fraiche, ost, pepparrot och dill i en bunke. Kärna ur och tärna äpplet och blanda med crème fraiche- och ostblandningen. Tillsätt citronsaft och nästan alla avrunna kräftstjärtar, spara några till garnering. Salta och peppra.
    4. Ta bort kärnan, gröp ur avokadon och skär fruktköttet i tärningar och vänd ner i crème fraiche- och ostblandningen. Bred ut blandningen i pajskalet. Vid servering garnera med kräftstjärtar, avokado- och citronskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben