Lätt chokladkaka med hallon

Serverar: 10 portioner

En kladdig och fräsch kaka. Enkel att göra i förväg och lika god dagen efter. 304 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 /4 kakao
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 2 krm salt
  • 1 burk kesella 10 % , 250 g
  • 1 msk konc apelsinjuice
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Servering
  • 3 dl mellangrädde
  • Florsocker
  • 200 g hallon, frysta tinade eller färska
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, vänd ner dem i äggsmeten med kesella, apelsinjuice och olja.
    3. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kontrollera då och då om kakan har stannat.
    4. Vispa grädden, pudra florsocker över kakan och garnera med hallon.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben