Serverar: 4-6 portioner
Tid: 30 minuter
En enkel och god kost med variationsmöjlighet
Fräs den strimlade löken i matfett, tillsätt skinkan, paprikan och låt dem gå ett tag i fettet. Häll i créme fraichen och rör om. Om du väljer pasta till, så bör den förkokas och sedan blandas i detta, tillsammans med de kokta gröna ärterna. Vill man ha ris, så låter man riset gå tillsammans med löken, och sedan späda ut med hönsbuljong. Tre matskedar av skinkosten, en tesked oregano, rör om låt puttra en stund. Lägg i de klyftade tomaterna, rör om och servera. Ha gärna en grönsallad till. Hembakd mjukkaka till och lyckan är total.
Sommarviner
Finns det viner som kan kallas "sommarviner"? Kanske är det viner s...
Gamay - druvan i Beaujolais
Beaujolais egen druva Gamay är den enda tillåtna druvan i Beaujolais....