Lätta rätten

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel och god kost med variationsmöjlighet

Ingredienser

  • 1 strimlad rödlök
  • 500 g rökt skinka/ strimlas
  • 2 msk matfett
  • Ris eller pasta för 4-6 pers
  • 1 röd paprika /strimlas
  • 5 tomater som klyftas
  • 1 tsk oregano
  • 200 g lätt crème fraiche
  • 3 msk skinkost
  • 4 dl hönsbuljong om ris används
  • Gröna ärter/ förkokta
  • Instruktioner

    Fräs den strimlade löken i matfett, tillsätt skinkan, paprikan och låt dem gå ett tag i fettet. Häll i créme fraichen och rör om. Om du väljer pasta till, så bör den förkokas och sedan blandas i detta, tillsammans med de kokta gröna ärterna. Vill man ha ris, så låter man riset gå tillsammans med löken, och sedan späda ut med hönsbuljong. Tre matskedar av skinkosten, en tesked oregano, rör om låt puttra en stund. Lägg i de klyftade tomaterna, rör om och servera. Ha gärna en grönsallad till. Hembakd mjukkaka till och lyckan är total.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2
    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarviner
    Finns det viner som kan kallas "sommarviner"? Kanske är det viner s...

    Gamay - druvan i Beaujolais
    Beaujolais egen druva Gamay är den enda tillåtna druvan i Beaujolais....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben