Lätta saffransbullar

Serverar: 24 portioner

Smakar ljuvligt

Ingredienser

  • Ca: 10 dl vetemjöl
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 pkt saffran (½ g)
  • 1 sockerbit
  • 3 dl mjölk 3%-ig
  • 50 g jäst
  • 2 äggulor
  • Ca: ½ tsk salt
  • Ägg till pensling
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Mandelspån
  • Hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Nyp ihop ca: 8 dl vetemjöl med smör och socker i en degbunke. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel.
    2. Värm mjölken till ca: 37 grader och tillsätt saffran. Lös jästen i degvätskan och häll den i degbunken. Tillsätt äggulorna, saltet och arbeta in 1-2 dl mjöl till en smidig men ganska lös deg. Låt degen jäsa övertäckt till nästan dubbel storlek.
    3. Forma degen till bullar. Lägg bullarna i en form av en trekant, fast ganska glest. Efter jäsning och gräddning har bullarna fått gå ihop till en hel trekant. Låt dem jäsa tills degen reser sig igen efter lätt tryck.
    4. Pensla med uppvispat ägg och strö över ev garnering. Grädda "trekanten" i 225 grader i 10-18 minuter.
    5. Vill man ha bullar så tar det ca: 5-8 minuter. i 250 grader.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2
    4.7
    1 h 10 min
    4
    9
    4.7
    1 h 30 min
    45-50
    16

    Kommentarer (1)

    minnelli 30 november 2008

    Mycket goda och lättbakade saffransbullar. Saffransbullar brukar bli så torra efter någon dag , men dessa var som nybakade även dag 2. Strykande åtgång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben