Lättare blåbärsmuffins

Serverar: 12 portioner

155 kalorier per muffins. I det här receptet kan man använda frysta blåbär, lägg dem otinade i smeten.

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 1 krm salt
  • 75 g smält margarin
  • 1 dl naturell lättyoghurt
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 ägg
  • 200 g färska eller frysta blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader och ställ muffinsformar på en plåt.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt margarin, yoghurt, mjölk och ägg.
    3. Blanda mycket försiktigt, smeten ska inte överarbetas.
    4. Rör försiktigt ner blåbären och blanda även nu så lite som möjligt. Fördela smeten i formarna.
    5. Grädda i 20 minuter tills muffinsarna har höjt sig och fått fin färg.
    6. Lått muffinsarna svalna på galler eller ät dem varma.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben