Lättbakad kardemummakaka med hallonkräm

Serverar: 8 portioner

En ljuvligt enkel kaka med en lite syrlig hallonkräm.

Ingredienser

  • 1 msk hel kardemumma
  • 2½ dl siktat ljust dinkelmjöl
  • 2½ dl fint råströsocker
  • 75 g smält smör
  • 2 ägg
  • Topping
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ liter färska hallon
  • 1 msk florsocker
  • 4 kvistar mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Rör ihop alla ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad forma, ca 20 cm i diameter. Grädda kakan i ca 20 minuter. Den ska vara gyllene på ytan och lite lös inuti.
    3. Vispa créme fraiche med en elvisp tills den blir fast. Vispa grädden och rör i hälften av hallonen och florsockret. Rör i créme fraiche.
    4. Toppa kakan med den vispade hallonkrämen Dekorera med resten av hallonen och blad av mynta.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben