Lättbakat brytbröd

Serverar: 1 portioner

Långpannebröd med ost

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g margarin el smör
  • 3 dl mjölk
  • 7 dl vetemjöl
  • 100 g mozzarella
  • 1 tsk salt
  • Pensling o garnering
  • 1 ägg
  • 1 msk flingsalt
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm fingervärm. Häll på degspadet över jästen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet Riv osten och tillsäytt den samt salt. Arbeta degen smidig. Forma degen till en rulle och skär i 16 bitar. Lägg bitarna i smord långpanna ca 20x30 cm. Fördela bitarna lite glest i formen. Låt jäsa under bakduk 20-30 min. Vispa upp ägget och pensla bullarna. strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen 225C i ca 20 min

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben