Lättlagad bön- och paprikagratäng

Serverar: 4 portioner

300 kalorier per portion. Bönor innehåller rikligt med lösliga och olösliga fibrer.

Ingredienser

  • 400 g borlottibönor
  • 400 g kidneybönor
  • 400 g cannellinibönor
  • 400 g konserverade passerade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 tsk torkade örtkryddor
  • 2 tsk hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • Olja
  • 2 tomater
  • Svartpeppar
  • 3 msk riven parmesanost till servering
  • Instruktioner

    1. Skölj och låt bönorna rinna av. Finhacka vitlöken och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikorna. Skiva fänkålen.
    2. Blanda alla bönor, konserverade tomater, lök, örter, persilja, vitlök, fänkål och paprika, smaka av med peppar.
    3. Hacka tomaterna i tärningar.
    4. Pensla en ugnsfast form med lite olja. Häll i bönröran och toppa med de hackade tomaterna.
    5. Grädda i 180 graders ugnsvärme i 35-40 minuter., strö över parmesanost och servera gärna med vildris.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben