Lättlagad plommonpaj

Serverar: 8 portioner

Ett gott sätt att bli av med den dignande plommonskörden. Ett tips om man har hinkvis med plommon är att dela dem på mitten, kärna ur dem och frysa in och sedan använda till denna paj.

Ingredienser

  • 1 kg små plommon
  • 100 g sötmandel
  • 225 g margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk kanel
  • Ev. lite ingefära
  • Instruktioner

    1. Kör mandeln i en matberedare. Tillsätt sedan margarin, mjöl och 0,5 dl socker och blanda till en deg. Häll eventuellt på 1 msk kallt vatten om det behövs. Låt degen vila kallt i minst en halvtimme. Dela plommonen i halvor och kärna ur dem. Blanda ströbröd, 1 dl socker och kanel samt. ev. ingefära. Smörj en liten långpanna eller en stor pajform och klä den med degen. Strö ut ströbrödsblandningen över och lägg sedan på plommonen med skalen uppåt. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter.
    2. Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben