Lättrimmad torsk med fänkålssallad, potatisbakelse och romsås

Serverar: 4 portioner

Att göra en god och elegant rätt behöver inte vara så tidskrävande. Här bjuder jag på ett recept som går snabbt att göra och är lite lyxigare.

Ingredienser

  • 1 förp kyld potatisgratäng i rulle (2x350g)
  • 4 portionsbitar torsk
  • 1 msk salt att krydda torsken
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • ½ citron
  • Fänkålssallad
  • 1 fänkål
  • ½ gurka
  • 1 kruka dill
  • 3 msk smör eller margarin
  • ½ tsk salt
  • Romsås
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 80 g stenbitsrom, 1 burk
  • ½ msk riven färsk pepparrot
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tina torsken. Krydda torsken med salt och lägg den i en ugnssäker form. Låt den rimma ca 10 minuter. (Det gör att torsken blir extra saftig)
    3. Sätt in torsken mitt i ugnen och stek ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56 grader.
    4. Tillaga potatisbakelsen enligt anvisningar på förpackningen.
    5. Rör ihop créme fraiche, rom och riven pepparrot.
    6. Ansa och skiva fänkålen så tunt som möjligt, använd gärna en mandolin eller osthyvel. Skala och skär gurkan i långa remsor med potatisskalare. Skär dillen grovt. Värm fänkålen i matfettet i en kastrull och krydda med salt. Blanda i gurkan och dillen.
    7. Servera torsken med potatisbakelsen, romsås, fänkålssalladen, pepparroten och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben