Lailas goda vinbärsgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mustig men ändå ganska len och jättegod vintergryta.

Ingredienser

  • 500 g högrev, bog eller grytbitar
  • 1 dl outspädd svart vinbärssaft
  • ½ dl japansk soja
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk mortlad timjan
  • 5 torkade enbär
  • 2 purjolökar
  • 1 squash, ca 300 g
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda saft, soja, vatten, buljongtärning, timjan och enbär i en gryta. Skär köttet i bitar och lägg ner i grytan och låt koka på svag värme i ca 1 timme under lock.
    2. Blanda mjöl och grädde och rör ner i grytan, skär purjon och squash i bitar och lägg i grytan ha även i den pressade vitlöken. Låt koka några minuter till.
    3. Servera med kokt potatis och svartvinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben