Tunnbröd

Serverar: 8 portioner

Ljuvligt gott med hembakat mjukt tunnbröd.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl flytande fett
  • 1/4 pkt jäst, ca 12 g
  • 1/2 dl Kesella
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk stött brödkrydda, t ex fänkål och anis
  • 10–11 dl glutenfri mjölmix (ex Lailas mix som ger en lättkavlad deg)
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • Instruktioner

    1. Ugn 275º. Värm vatten och fett till 37º och rör ut jästen med degspadet.
    2. Tillsätt ostmassa, salt, brödkrydda och det mesta av mjölmixen tillsammans med hjorthornssaltet, och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa i övertäckt bunke i 45–50 minuter.
    3. Tillsätt ytterligare mjölmix och arbeta ihop degen efter jäsningen innan du skrapar ned den på arbetsbordet.
    4. Knåda degen och dela den i åtta bitar. Forma bitarna till runda bullar som du kavlar ut till tunna kakor, ca 18 cm i diameter, först med en slät kavel och sedan med en kruskavel.
    5. Lägg kakorna på en het plåt som placeras på övre falsen och grädda direkt, ca 3 minuter. Trava brödkakorna på varandra i en fuktig bakduk och linda en bakduk utanpå. Låt kallna. Tunnbröden kan frysas.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (2)

    InHeaven 13 april 2009

    jag funderar på om man kan använda vanligt mjöl?

    zanette 17 juli 2010

    Hej jag undrar hur det blir om man andvänder vanlig mjöl? mvh zanette

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben