Lakritstryfflar med muscovadosocker

Julgodis

Ingredienser

  • 240 g fazer ögon 70 % premium choklad
  • 160 g vispgrädde
  • 40 g socker
  • 40 g osaltat smör
  • Muscovadosocker
  • Söt lakritsgodis/pulver
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen på svag värme eller i micro. Koka grädden med socker och smaksätt med smält lakritsgodis eller lakritspulver. Slå grädden över chokladen och blanda till en härlig ganache. Vid ca 35° tillsätt det vispade rumstempererade smöret. Ställ kallt över natten.
    2. Skär upp lagom stora kuber av ganachen och vänd dem sedan lite lagom ”kladdiga” i muscovadosocker blandat med kakaopulver.
    3. Obs! Förvara alltid tryfflar på svalt och torrt ställe. Aldrig i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben