Laktosfria kringlor

Sockerkringlor! De riktiga kringlorna som bakas med jäst, ett gammalt och beprövat recept

Ingredienser

  • 250 g laktosfritt smör
  • 2 ½ dl laktosfri mjölkdryck
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 ½ dl vit sirap
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • Ca 15 dl vetemjöl, 900 g
  • Pensling
  • 50 g smält smör
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm.
    2. Finfördela jästen i en bunke och häll vätskan över. Rör ut jästen i vätskan.
    3. Tillsätt ägg, sirap och salt. Lägg i det mesta av mjölet blandat med bakpulver.
    4. Knåda degen tills den blir smidig. Låt degen jäsa under en handduk i 40 minuter.
    5. Arbeta ihop degen och rulla den till längder som du sedan formar till kringlor. Låt dem jäsa på en plåt i ytterligare 40 minuter under en handduk.
    6. Under tiden, sätt ugnen på 220º. Grädda kringlorna i ugnen 9-10 minuter.
    7. Doppa kringlorna först i smält smör och sedan i sockret medan de fortfarande är varma.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben