Lamm do piaza

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Do piaza betyder dubbelt så mycket lök.

Ingredienser

  • 400 g rå lammstek utan ben
  • 400 g gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 cm kanelstång
  • 4 hela nejlikor
  • 2 kardemummakapslar
  • ½ tsk svartpepparkorn
  • 100 g färska tomater
  • Salt
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • Instruktioner

    Hacka köttet och strimla löken. Ta ur kardemummafröna ur kapslarna. Pensla en stekpanna eller gryta med oljan och bryn kött och de hela kryddorna. Tillsätt löken och fräs några minuter. Hacka tomaterna och tillsätt dem och salt och låt sjuda under lock på låg värme i ca 30 minuter. Pressa ner vitlöken och tillsätt ingefäran. Höj värmen under grytan och låt den tjockna under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Ta eventuellt upp de hela kryddorna innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben