Lamm i lergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Underbart gott!!

Ingredienser

  • 1,2 kg lammrygg med ben eller lammbog i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 3 rosmarinkvistar
  • 2 msk vetemjöl
  • 150 g rotselleri, skalad och skuren i bitar
  • 2 schalottenlökar, delade i bitar
  • Ev 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika skivad
  • 1 bit kinakål
  • 4 dl vitt vin, ev
  • Instruktioner

    1. Blötlägg lergrytan minst 10 minuter i ljummet vatten. En nyinköpt lergryta behöver blötläggas över natten. Köp lammköttet färdigstyckat i serveringsstora bitar. Skölj dem i kallt vatten och torka av väl. Bryn bitarna på båda sidor i olja i stekpanna.
    2. Lägg rosmarinkvistar i botten på lergrytan. Dofta mjöl över de brynta köttbitarna och varva dem i grytan med rotselleri, schalottenlök och eventuellt vitlök samt paprikor. Fräs lite kinakål också. Häll vinet utmed kanten i grytan. Sätt in grytan på galler på nedre falsen i kall ugn. Ställ in termostaten på 225 grader och tillaga cirka 1 timme, eller tills köttet börjar släppa från benen.
    3. Servera köttet med couscous, bulgur eller kokt potatis samt kokt, smörslungad brysselkål

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben