Lamm i ölmarinad

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

En ganska snabb maträtt jag uppfann i inte något mindre än Irland. Enkelt och trevligt för en helgmiddag med vänner.

Ingredienser

  • 4-5 lammkotletter
  • Marinad
  • 1 flaska mörkt öl (stout)
  • 2 msk Ketchup
  • 1 msk senap
  • ½ msk salt
  • Vitlök
  • Rotsaksblandning
  • Morot
  • Kålrot
  • Potatis
  • Lök
  • Vitlök
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Timjan/rosmarin
  • Instruktioner

    1. Förbered marinaden 4 timmar före tillagning. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en skål, lägg i kotletterna och ställ i kylen 4-5 timmar.
    2. Skär rotsakerna i lagom stora kklyftor/bitar, blanda ihop med olivolja och kryddor. Ställ grönsakerna i ugn i ca 40 minuter på 180 grader.
    3. Stek lammkotletterna i olja 2 min på vardera sida och lägg dem över grönsaksblandningen i ugnen de sista 5-10 minuterna. Servera med en enkel sallad (tomat och sallad med lite balsamvinäger och olja) samt ett gott rödvin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben