Lamm- och linsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mättande och smakrik gryta.

Ingredienser

  • 200 g grytbitar av lamm
  • 2 gula lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 lamm- eller grönsaksbuljongtärningar
  • ½ tsk chiliflakes
  • 2 dl gula linser
  • 5 dl vatten
  • 1 msk citronjuice
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl matyoghurt
  • Eventuellt två matskedar färska korianderblad
  • Instruktioner

    Tärna köttet och strimla löken. Fräs med spiskumminet i oljan. Häll på tomater, pressa ner vitlöken, lägg i buljongtärningar, chiliflakes samt ungefär tre deciliter vatten och koka i ca 30 minuter till köttet är mört. Tillsätt linserna och koka dem mjuka. Det tar ca 15 minuter. Späd med mer vatten om det blir för tjockt. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Servera med en klick matyoghurt och klipp gärna lite färsk koriander över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben