Lamm- och böngryta

Den här köttgrytan är kryddad med mycket chili och grönsaker. Potatisen reder grytan och gör såsen simmig. Servera grytan med kokt ris.

Ingredienser

  • 500 g benfritt lammkött
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 3 dl vatten
  • 6 potatisar av fast sort
  • 250 g haricorts verts
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 3 cm stora bitar. Skala och hacka löken. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och skär chilin i tunna skivor.
    2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i köttet och bryn det runt om. Lägg i löken och fräs den i 1 minut. Tillsätt chilin, saltet, sockret och vattnet. Lägg på lock och koka grytan på svag värme i 30 minuter.
    3. Skala under tiden potatisen och skär den i 1 cm tjocka skivor och sedan i bitar. Lägg ner potatisen i grytan och koka ytterligare 10 minuter. Lägg i bönorna och koka grytan 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.Servera grytan med kokt ris.
    4. Den här köttgrytan är kryddad med mycket chili och grönsaker. Potatisen reder grytan och gör såsen simmig.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben