Lamm på turkiska

Serverar: 4-5 portioner

Ugnsmomentet skulle man enligt mig kunna hoppa över.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 500 g lammkotlett
  • Salt
  • Peppar
  • 1 stor lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ris för fyra personer
  • 1 liten burk tomatkoncentrat
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 2-3 krm torkad oregano
  • 2-3 krm kummin
  • 2-3 krm kanel
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Koka riset. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär lammkotletterna i bitar, salta och peppra och bryn dem i olivoljan i en ugnssäker gryta. Hacka lök och vitlök och lägg i grytan.
    3. Tillsätt först riset, och sedan tomatkoncentratet. Tillsätt de krossade tomaterna (och saften), oregano, kummin, paprika, kanel och buljongtärningen (smulad) tillsammans med 4 dl vatten.
    4. Lägg lock på, eller överför det hela till en form som täckes med aliminiumfolie. Låt stå i ugnen i ca 1 timme och därefter vila i 10 minuter. Beströ med persilja innan du ställer fram.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben