Lammburgare med ädelost och karamelliserad lök

Serverar: 4 portioner

Lammfärsburgarna får utsökt sällskap av den salta ädelosten och söta rödlöken. Smakkombination!

Ingredienser

  • 600 g lammfärs
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • Nymald svartpeppar efter smak
  • Karamelliserad lök
  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • Servering
  • 100 g krämig ädelost
  • 50 g blandade späda salladsblad
  • Olivolja
  • Krämig fikonbalsamico
  • 8 skivor rostat surdegsbröd
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med rosmarin, riven vitlök, salt och peppar. Forma fyra burgare och platta till. Stek dem ca 2-3 minuter på var sida och drag sedan av pannan och låt de ligga kvar. Då tillagas de ytterligare.
    2. Skala och skiva löken. Fräs den i smöret utan att den tar färg. Strö på sockret och rör om tills det smält.
    3. Dressa salladen med olivolja, fikonbalsamico, salt och peppar. Fördela det på hälften av brödskivorna. Lägg burgarna ovanpå, toppa med klickar av osten och rikligt med karamelliserad rödlök. Salta och peppra och servera den andra brödhalvan bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben