Lammburgare med chévreröra

Serverar: 4 portioner

En burgare med mycket smak och kryddor från köken runt Medelhavet.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 1 litet ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liten zucchini
  • 1+1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • Chévreröra
  • 100 g fransk getost, chévre
  • 1 dl lätt creme fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • Servering
  • 4 skivor vitt bröd
  • Körsbärstomater
  • Oliver
  • Rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop färs, basilika, vitlök, ägg, salt och peppar till en smidig färs. Forma 4 burgare.
    2. Mosa osten och blanda med lätt creme fraiche och peppar.
    3. Skiva zucchinin och pensla med 1 msk olivolja och stek eller grilla dem. Salta.
    4. Pensla burgarna med olivolja och stek dem ca 3 min på varje sida. Servera burgarna på bröd. Toppa med stekt zucchini, chévreröra, tomater, och oliver. Servera med rucolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben