Lammcurry Rogan Josh

Serverar: 4 portioner

Den här långsamlagade lammcurryn är en indisk klassiker, en närande och god familjemiddag.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 5 cm skalad och hackad färsk ingefära
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 700 g lammstek eller grytbitar av lamm, skurna i 2 cm tärningar
  • 2 msk olivolja
  • 6 kardemummakapslar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2½ dl hackade färska korianderblad
  • Instruktioner

    1. Lägg lök, ingefära, spiskummin och chilipulver i en mixer eller matberedare och mixa till en slät pasta, skrapa ner blandningen från kanten då och då. Lägg kryddpastan i en skål tillsammans med lammköttet och blanda väl. Täck över med plastfolie och kyl minst tre timmar eller över natten, vänd då och då.
    2. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna eller gryta. Tillsätt köttet och kryddpastan och bryn 8-10 minuter under omrörning, tills blandningen doftar och är gyllene.
    3. Tillsätt kardemummakapslar, tomatpuré och 1 liter vatten. Koka upp, lägg på locket och sänk värmen. Låt sjuda svagt i en timma, rör om då och då. Ta av locket, höj värmen och låt sjuda cirka 15 minuter tills såsen har tjocknat något.
    4. Ta av från värmen och rör ner yoghurt och koriander. Servera med extra koriander och basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben