Lammfärs med rödbetor och pasta

Serverar: 4-5 portioner

Denna rätt sätter verkligen en färgklick på matbordet, och god är den också!

Ingredienser

  • 1 msk raps- eller olivolja
  • 500 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 burk hel tomater, á 400 g
  • 1 dl rött vin (kan uteslutas)
  • 2 rödbetor, ca 150 g
  • 75 g fetaost eller chévreost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4-5 portioner pasta
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en rejäl gryta och fräs färsen tills den blir smulig. Pressa i vitlöken och rör i resten av ingredienserna, utom rödbetor och ost. Dela sönder tomaterna med en slev, koka upp och låt sedan småkoka utan lock i 15 minuter.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    3. Tvätta rödbetorna om de är jordiga. Skär bort de grova rot- och bladändarna, du behöver inte skala dem. Riv dem grovt och rör ner dem i grytan. Koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    4. Servera med nykokt pasta och smulad feta- eller chévreost.
    5. Ett tips är att vända ner pastan i lammfärsen så att även pastan blir vackert röd.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben