Lammfärsbiffar med couscoussallad

Serverar: 4 portioner

Saftiga biffar med matig couscoussallad som serveras med en god getostkräm.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör till stekningen
  • Getostkräm
  • 1½ dl matlagningsyoghurt
  • 50 g getost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Couscoussallad
  • 4 dl couscous
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 liten rödlök
  • 8 körsbärstomater
  • ½ gurka
  • Machésallad eller annan sallad
  • 1 avokado
  • 2-3 msk olivolja
  • 1-2 krm salt, svartpeppar ur kvarn
  • Instruktioner

    1. Blanda färsk, ägg, persilja och finhackad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Forma biffar och stek i smör i en stekpanna några minuter per sida.
    2. Blanda yoghurt och getost med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
    3. Koka upp buljongen och rör ner couscous. Lägg på lock och låt couscousen svälla 5-6 minuter.
    4. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Skala, kärna ur och skär gurkan i skivor. Halvera körsbärstomaterna. Skala och fintärna avokadon.
    5. Blanda grönsaker och couscous i en skål och smaka av med olivolja, salt och peppar.
    6. Servera couscoussalladen med biffarna och getostkrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben