Lammfärsbiffar med rostade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Enkelt men ooo så gott!!

Ingredienser

  • 500 gram lammfärs, (8 biffar)
  • 8 potatisar
  • 4 rödbetor
  • 4 morötter
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • Svartpeppar
  • Flytande honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skölj och skala potatis, morötter och rödbetor och skär i klyftor/stavar.
    3. Lägg rotsakerna i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, lite flytande honung. Salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör om då och då.
    4. Blanda lammfärsen med 1 dl matlagningsyoghurt (spara resten till såsen), 1 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 tsk kanel. Pressa i en vitlöksklyfta. Forma till 8 biffar.
    5. Stek biffarna i en het panna med smör/olivolja, så att de får fin färg. Lägg i en ugnssäker form. Stek klart i ugnen ca 10 minuter.
    6. Man kan även blanda i fetaost och gröna oliver i färsen.
    7. Sås: Blanda 1 dl matlagningsyoghurt med 1 pressad vitlök, 1 msk olivolja, Smaka av med kanel och salt.
    8. Såsen kan smaksättas med lite honung för att bli mer barnvänlig.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben