Skölj och skala potatis, morötter och rödbetor och skär i klyftor/stavar.
Lägg rotsakerna i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, lite flytande honung. Salta och peppra.
Stek mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör om då och då.
Blanda lammfärsen med 1 dl matlagningsyoghurt (spara resten till såsen), 1 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 tsk kanel. Pressa i en vitlöksklyfta. Forma till 8 biffar.
Stek biffarna i en het panna med smör/olivolja, så att de får fin färg.
Lägg i en ugnssäker form. Stek klart i ugnen ca 10 minuter.
Man kan även blanda i fetaost och gröna oliver i färsen.
Sås:
Blanda 1 dl matlagningsyoghurt med 1 pressad vitlök, 1 msk olivolja, Smaka av med kanel och salt.
Såsen kan smaksättas med lite honung för att bli mer barnvänlig.