Välj gärna den starka ajvar relish. Vi gillar verkligen lamm, jag och sönerna, och äter det ofta. Denna gryta är perfekt i smaker och näringsriktig. Ibland har vi även i klyftade färska champinjoner och klyftad lök. Dessutom går den jättesnabbt att göra!
Ingredienser
600 g lammfärs
Olivolja
2 dl ajvar relish
2 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
2 vitlöksklyftor
2 burkar stora vita bönor à 400 g
4 tomater
1 msk hackad färsk rosmarin
Till servering
8 skivor surdegsbröd
Instruktioner
- Fräs färsen snabbt i lite olivolja. Ha gärna kvar lite klumpar. Blanda i ajvar, vatten, buljongtärningar och skivad vitlök.
Låt koka i 5 minuter.
- Låt bönorna rinna av i en sil. Skölj dem i kallt vatten. Skär tomaterna i klyftor. Blanda ner bönor och tomater och låt koka upp. Smaka av med rosmarin.
- Servera med bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)