Lammfärsgryta med bönor

Serverar: 4 portioner

Välj gärna den starka ajvar relish. Vi gillar verkligen lamm, jag och sönerna, och äter det ofta. Denna gryta är perfekt i smaker och näringsriktig. Ibland har vi även i klyftade färska champinjoner och klyftad lök. Dessutom går den jättesnabbt att göra!

Ingredienser

  • 600 g lammfärs
  • Olivolja
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 dl vatten
  • 3 hönsbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar stora vita bönor à 400 g
  • 4 tomater
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • Till servering
  • 8 skivor surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Fräs färsen snabbt i lite olivolja. Ha gärna kvar lite klumpar. Blanda i ajvar, vatten, buljongtärningar och skivad vitlök. Låt koka i 5 minuter.
    2. Låt bönorna rinna av i en sil. Skölj dem i kallt vatten. Skär tomaterna i klyftor. Blanda ner bönor och tomater och låt koka upp. Smaka av med rosmarin.
    3. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben