Lammfärskebab i pita med morot och mynta

Serverar: 4 portioner

Stora pitabröd kan man köpa i utländska matbutiker.

Ingredienser

  • 600 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • Morotssallad
  • 4 morötter
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 krm spiskummin
  • ½ tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 1 romansalladshuvud
  • 4 stora tunna pitabröd eller 8 vanliga
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 silverlök eller gul färsk lök
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Morotssallad: Skala och riv morötterna på den grova delen av rivjärnet. Smaka av morötterna med citronsaft, spiskummin, salt och peppar.
    2. Kebab: Lägg grillspett i blöt om du använder träspett. Skala och riv vitlöksklyftan och blanda med färs, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 8 avlånga rullar och stick in i spetten. Grilla spetten runtom på grillen, 5-6 minuter.
    3. Lägg salladsblad på pitabröden, lägg på morotssallad, myntablad, skivad lök och lammfärsspett. Servera med yoghurten och citron att pressa över köttet. Rulla ihop och ät som en wrap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben