Lammfärslimpa med oliver och rosmarin med dijonmos

Serverar: 4 portioner

Smidig rätt som sköter sig själv i ugnen. Skyn som bildas blir en smakrik sås. Dijonmoset till är pricken över i:et.

Ingredienser

  • 600 g lammfärs
  • ½ gul lök
  • 50 g inlagd paprika- och olivmix, eller inlagd paprika och oliver
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 ägg
  • 2½ dl rött matlagningsvin
  • 2 tsk brun farin
  • 1 msk konc viltfond
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk salt
  • Olivolja
  • Dijonmos
  • 1 kg potatis, mjölig sort
  • 25 g smör
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2-3 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • Tillbehör
  • Lingonsylt
  • Rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och finhacka löken. Blanda färs, lök, paprika- och olivmix, rosmarin, ägg, kajennpeppar och salt till en jämn smet. Forma en färslimpa av smeten. Lägg över den i en ugnssäker form. Koka ihop vin och farinsocker i en kastrull någon minut. Häll vinet på färslimpan. Stek 45-50 minuter i ugnen.
    3. Dijonmos: Skala och koka potatisen. Häll av och vispa den med elvisp tillsammans med smör, gurkmeja, socker, salt och peppar. Värm mjölken. Späd moset med den till lagom konsistens. Tillsätt dijonsenap och fortsätt vispa tills allt är blandat. Späd ev med mer mjölk.
    4. Lyft upp färslimpan och håll den varm. Sila ner skyn i kastrullen. Tillsätt fonden och red av med maizena utrörd i lite kallt vatten, sjud 2 minuter.
    5. Servera lammfärslimpan med skyn, dijonmos, lingonsylt och rivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    angeng 19 augusti 2010

    man ser att en ny buffe har kommit ut igen!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben