Lammfärsspett med bulgursallad.

Serverar: 2 portioner

Att göra spett är inte nödvändigt. Det går går lika bra att rulla vanliga köttbullar och steka i ugnen.Det är bara stektiden som kan bli lite kortare om köttbullarna blir små.

Ingredienser

  • 250 g lammfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm mald koriander
  • 1 krm spiskummin
  • 4 smala grillspett
  • Bulgursallad
  • 3 dl vatten
  • 1½ dl bulgur
  • 2 tomater (250 g)
  • 1 röd lök
  • ½ dl finhackad bladpersilja
  • 2 msk myntablad
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 msk pressad citron
  • ½ msk olivolja
  • Tillbehör
  • 80 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med finhackad lök, salt, peppar, koriander och spiskummin. Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma runt varsitt spett till ca 2 cm tjocka korvar.
    2. Lägg dem i en ugnssäker form och stek i ugnen ca 15 min. Vänd spetten en gång efter halva tiden.
    3. Bulgursallad: koka upp vatten och häll i bulgurgrynen. Låt sjuda under lock ca 15 min. Ställ dem att svalna.
    4. Tärna tomaterna och blanda dem i en skål med finhackad röd lök, persilja, mynta, peppar, salt, citron och olja. Blanda ner de kokta bulgurgrynen.
    5. Servera lammfärsspetten med bulgursallad och tärnad fetaost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben