Lammfärsspett och färskpotatissallad

Serverar: 4 portioner

Färskpotatissalladen kan varieras med andra grönsaker, till exempel morötter, kålrabbi och fänkål.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 msk vatten
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • Sallad
  • 600 g färskpotatis
  • 300 g blomkål
  • 1 rödlök
  • 3 msk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skölj och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Bryt blomkålen i buketter och låt den koka med potatisen när ca 5 minuter återstår av koktiden. Låt potatis och blomkål rinna av och svalna.
    2. Skala och skiva rödlöken. Blanda potatis, blomkål och rödlök med citronsaft, salt och persilja. Låt marinera ca 15 minuter.
    3. Blanda färsen med vatten, citronsaft, spiskummin och salt. Fördela färsen på 8 grillspett. Stek dem runt om i olivolja ca 8 minuter (eller grilla på utegrillen).
    4. Servera färsspetten med potatissalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben