Lammgryta med rabarber

Serverar: 4-6 portioner

Ett underbart recept på lamm med frisk och lite syrlig smak. Det blir lika gott med kyckling och då kan koktiden förkortas till totalt ca 20 minuter.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3-4 msk olja att steka i
  • ½ tsk gurkmeja
  • 400-600 g lammkött
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 förpackning passerade tomater, 500 g
  • ½ liter vatten
  • 400 g rabarber
  • 1 msk smör att steka rabarbern i
  • ½ dl pressad citron
  • 1 msk socker
  • Servering
  • Ris eller couscous
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken, bryn den i oljan med gurkmeja i en stor kastrull. Tärna köttet och lägg ned det i kastrullen och fortsätt att steka under omrörning.
    2. Tillsätt salt, svartpeppar, de passerade tomaterna och vatten, låt koka upp. Koka ca 4 minuter och skumma av, sänk värmen, åt puttra under lock ytterligare ca 30 minuter eller tills köttet känns mört.
    3. Skala rabarbern och skär den i 2 cm stora bitar, fräs bitarna i en panna med 1 msk smör under omrörning, ca 5 minuter. Blanda de lätt stekta rabarberbitarna med köttet, tillsätt den pressade citronsaften och sockret. Låt små puttra ytterligare 10 minuter.
    4. Servera med ris eller couscous.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben