Lammgryta med ris

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • cayennepeppar
  • paprikapulver
  • chilipulver
  • 1 msk sambal oelek
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 1 bit rotselleri
  • 2 stora gula lökar
  • 2 chilifrukter
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • ca 1 kg lamm med ben, t ex bitar av rygg, bog, bringa
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 4 morötter
  • 4 dl jasminris
  • Instruktioner

    Fräs kryddor, sambal och tomatpuré i oljan. Lägg sedan i hackad lök, vitlök, chilifrukt (utan frön och mellanväggar) samt fint tärnad rotselleri. Fräs en stund. Lägg i kötte och bryn en stund. Häll över vattnet och lägg i buljongtärningar. Låt koka 1,5 timme, köttet ska lossna från benen. Skär vitkålen och morötterna i rätt stora bitar och lägg i. Koka i ytterliga 20 min. Häll slutligen i riset och låt koka till vätska är borta.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben