Lammkotletter i citron- och honungssås

Serverar: 4 portioner

För er som tycker om lamm blir detta en god måltid. Kan lagas till i förväg.

Ingredienser

  • 8 kotletter av lamm
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek dem i smör i en stekpanna, 2-3 min på varje sida. Lyft upp dem och och gör ren stekpannan.
    2. Vispa ihop grädde, smulad buljongtärning, honung, citronskal och vitlök. Låt koka upp. Smaksätt med salt och peppar. Hit kan rätten förberedas.
    3. Lägg ner kotletterna i såsen och låt dem puttra några minuter.
    4. Servera med pasta och lättkokta grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gul13 4 november 2008

    Lamm är ju alltid gott så kotletterna kräver just ingen kommentar. Såsen var väldigt mild och riktigt riktigt god. Jag serverade risoni till men nästa gång jag gör såsen kommer jag definitivt att servera med tex hasselbackspotatis. Jag är övertygad om att det kommer att bli en ännu bättre kombination än pasta till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben