Lammkotletter med örter från ugnen

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Perfekt bjudmat.

Ingredienser

  • 4 dubbla lamkotletter
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 1 stor gul lök
  • 3 tomater
  • 1½ msk vetemjöl
  • 2½ dl köttbuljong, tärning+ vatten
  • ½ msl balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225º. Lägg köttet på ett fat. Ringla över lite olivolja. Strö över ca hälften av de finhackade örterna. Vänd kotletterna och ringla över lite olivolja.
    2. Strö över resterande örter. Täck över fatet och låt stå ca 2 timmar. Skålla, skala och skär tomaterna under tiden i tjocka skivor.
    3. Skala och hacka löken . Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Lägg löken i en smord eldfastform. Snitta fettkanten på kotletten på ett par ställen.
    4. Stek dem gyllene på båda sidorna. Salta och peppra dem.Lägg kotletterna över löken. Lägg tomatskivorna runtom.
    5. Strö över mjölet i stekpannan och rör om. Späd med buljong och låt såsen koka några min. Tillsätt balsamvinäger. Häll såsen över kotletterna.
    6. Täck fatet med aluminiumfolie och stek dem klara. Är allt kallt så låt dem stå ca 15 min i ugnen.
    7. Garnera med lite färsk timjan och rosmarin. Bjud en god potatisgratäng till.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben