Lammkotletter med råstekt potatis, bakade tomater och myntaolja

Serverar: 4 portioner

Lammkotletter i smarrigt sällskap, blir en riktigt lyxig måltid som ingen tackar nej till!

Ingredienser

  • 1 kg lammracks, skurna i kotletter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • Några kvistar färsk timjan
  • Bakade tomater
  • 400 g små, röda tomater, romantica eller cocktail
  • 4 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Socker
  • Svartpeppar
  • Några kvistar färsk timjan
  • Råstekt potatis
  • 1 kg fast potatis, skalad
  • Neutral olja och smör till stekning
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Myntaolja
  • 1 kruka mynta
  • 4 msk neutral olja
  • Till servering
  • 150 g fårost, smulad
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Lite finrivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Dela tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite flingsalt, en nypa socker och peppar. Lägg på timjankvistarna och baka i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
    3. Skiva potatisen tunt och lägg den i rikligt med kallt vatten ca 10 minuter. Häll av och torka potatisen väl. Stek potatisen på medelhög värme i olja tills den börjar få färg och nästan är klar. Lägg i lite smör, finriven vitlök och krydda med salt och peppar. Stek klart.
    4. Mixa plockad mynta och olja.
    5. Krydda lammkotletterna med salt och peppar. Stek i olivolja i en het stekpanna ca 2 minuter per sida. Lägg i vitlök och timjan när du vänder kotletterna och ös med olja då och då under stekningen.
    6. Lägg upp potatis, tomater och lammkotletter på tallrikar. Smula över osten, krydda med lite extra flingsalt, peppar och citronskal och ringla över myntaoljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben