Lammrack med potatisbakelse

Serverar: 4 portioner

Allt lammkött blir bra på grillen.

Ingredienser

  • 2 lammrack (ca 1 kilo)
  • Marinad
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor skivade
  • 1 msk timjan
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk honung
  • 2 krm svartpeppar
  • Potatisbakelser
  • 4 bakpotatisar
  • 1 paket bacon (140 g)
  • 2 äggulor
  • 3 msk rapsolja
  • 100 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden i dubbel plastpåse. Lägg i lammköttet utan att dela det och ställ det kylen minst 5 timmar.
    2. Picka och baka potatisarna i 200 grader ca 1 timme tills de är mjuka. Tärna och stek baconet.
    3. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Dela potatisarna och gröp ur innehållet och spara skalen hela. Mosa potatisen, rör ner äggulor, olja, salt, peppar och senap. Blanda baconet och fyll potatisskalen med moset. Gratiner dem mitt i ugnen ca 15 min.
    4. Grilla lammkotlettraderna hela över kolgrill (eller i ugn) Minst 20 min under vändning till 60 grader innertemperatur, låt köttet vila i folie 10 min. Skär upp racken i kotletter och servera dem med potatisbakelserna.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben